Adobe Premiere snabbkommandon du måste använda

Snabbkommandon snabbar upp ditt arbetsflöde och gör din videoredigering roligare och mer effektiv. Använd tangentbordet istället för musen.


Adobe Premiere shortcuts

Adobe Premiere snabbkommandon du måste använda

Snabbkommandon snabbar upp ditt arbetsflöde och gör din videoredigering roligare och mer effektiv. Använd tangentbordet istället för musen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

1. Zoom snabbkommando

Zooma in och ut är något du måste göra hela tiden när du redigerar. Både för översikt och för att trimma. Gå till Edit > Keyboard shortcuts.

Shortcuts adobe premiere

Du kan söka efter genvägen du vill redigera. I det här fallet söker jag efter zoom. Dessa är nu inställda på W för att zooma in och Q för att zooma ut.

premiere keyboard shortcuts

Om du trycker på bokstaven försvinner den och du kan välja en annan bokstav eller knapp bara genom att trycka ner den på tangentbordet. Du tar bort den på krysset, och om du trycker till höger om ditt snabbkommando kan du lägga till en annan knapp till samma snabbkommando.

adobe premier shortcuts
premiere pro keybinding
premiere pro hotkey

2. Aktivera/avaktivera kortkommando

En annan genväg som är användbar att ha är aktivera. Då kan du aktivera / avaktivera ljud- och videoklipp när du redigerar.

adobe cc hotkey
premiere cc shortcuts

3. Fullskärmsgenväg

Du kan också ha en genväg för att växla till fullskärm för valfri panel i programmet. Vänsterklicka på en panel och tryck sedan på genvägen.keyboard shortcuts adobe cc

4. Spola/snabba upp

Du kan snabba upp din tidslinje med Shuttle-genvägarna. Detta är super användbart när du redigerar tal.

Speed up timeline

Tryck på L för att öka uppspelningshastigheten (standardgenväg).

Shuttle shortcut

Och J för att sakta ner.

Shuttle left

5. Snabbkomando för Textjustering

Det är bra att inte behöva flytta och placera text för hand. Genom att använda genvägarna för justering kan du få den hamna exakt där du vill ha den. Exakt i mitten till exempel.


Text align

Kika på allt om sekvenser eller en genomgång i 5 steg hur panelerna i Adobe premiere fungerar för mer tips om videoredigering.

Hoppas detta hjälpte dig. Svarar gärna på frågor på mail eller DM!


Similar Posts