Corporate video nervous

Filminspelning med någon som är nervös

Vad kan man göra som filmare när någon är nervös?


Filminspelning

3 tips för filminspelning med någon som är nervös

Det finns ett mystiskt samband mellan filmsinspelningar och att folk blir sjuka eller får ett superviktigt möte precis innan.
Får man tag på sin intervjuperson är det lätt hänt att han eller hon blir nervös. Vad kan man göra?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

1. Börja inte om

Även om personen stakar sig, fastnar på ett parti, får ont i halsen, inte kan titta på rätt ställe, vad än det än är: se till att ni inte börjar om varje gång det blir fel. Har man väl tagit sig igenom hela manuset eller alla frågor brukar mycket av nervositeten släppa. 

Man låter personen misslyckas och han eller hon inser att det inte var särskilt farligt och sen tar man allt en gång till och då brukar det gå 10 gånger bättre.

2. Vi testar ljudet

Säg att ni ska testa ljudet utan att spela in – och spela in allt, eller så långt det går. Folk vet inte om man brukar testa alla frågor först innan man börjar filma. 

Har ni tagit er igenom allt och fortfarande känner att personen inte riktigt kunde leverera: fortsätt rulla och ställ några varianter av frågorna som om att ni bara samtalar. Där kan man få de absolut bästa svaren.

3. Tänk inte bara på bilden

Personen kan läsa igenom manuset, dela upp svaren på frågorna i korta segment utan att titta i kameran eller på frågeställaren. Om videon ska ha klippbilder behöver man i princip aldrig klippa till intervjun. Det kan vara lätt att glömma av när man är helt fokuserad på intervjusituationen. 

Det är klurigt med nervositet och den kommer i många former. Förhoppningsvis kan dessa tips hjälpa er lite på traven!

Similar Posts